Innováció és kecskesajt a határszélen

Szociális családsegítő programnak indult, és élelmiszeripari sikertörténet lett belőle. Félezernél is alig nagyobb lélekszámú, zsebkendőnyi település valahol a keleti határszélen, a Tisza bal partján. Ám a híre mostanában a nyugati határszélig, s még azon túl is elhallatszik, mivel évekkel ezelőtt valami olyanba fogtak, aminek egy ideje már az ország minden tájáról a csodájára járnak.

Tiszaadony újonnan megválasztott polgármestere, Lakatos József 1999-ben kifundálta, hogy ő bizony nem nézi tétlenül a helyi szegény családok sorsát.

Kezébe vette az éppen akkor induló szociális földprogram pályázatát, s eltökélte, hogy kecskegidákat adományoz a rászorultaknak. Ahogy nőtt a szaporulat, mind többen kaptak kedvet a kecsketartáshoz, végül már annyi lett a tej, hogy azzal kezdeni kellett valamit. Így fogtak bele a feldolgozásába. Az újabb sikerek újabb igényeket támasztottak, s ma már ott tartanak, hogy éves szinten mintegy 50 ezer liter tejből 50 mázsa félkemény, félzsíros, teljes értékű kecskesajtot állítanak elő, s a finom tejterméket Vásárosnaménytól Gödöllőig, Csarodától Budapestig szívesen fogyasztják.

Forrás: https://szon.hu/helyi-kozelet/innovacio-es-kecskesajt-a-hatarszelen-2930452/

Határozat-Erdő- és egyéb részletenként meghatározott kötelezettségek

Aranyosapáti Község Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert „Humán szolgáltatások fejlesztése Aranyosapátiban és térségében” címmel.

Felhívás adategyeztetésre hirdetményi úton - a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról

Aranyosapáti Község Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert „Humán szolgáltatások fejlesztése Aranyosapátiban és térségében” címmel.
© Copyright - Tiszaadony