Letették a tiszaadonyi mentőállomás alapkövét

Tiszaadony, 2015. február 17., kedd (MTI) – Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 10,9 milliárd forint összértékű programja keretében tíz beregi település több mint hatezer lakosát ellátó új mentőállomás épül fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszaadonyban idén júniusra.

Gyarmati István projektiroda-vezető a beruházás keddi, tiszaadonyi alapkőletételi ünnepségén elmondta, az Európa Unió által támogatott Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés elnevezésű projektben országosan 22 új mentőállomás építése, 60 meglévő korszerűsítése szerepel, továbbá új eset- és rohamkocsikat, mentőorvosi autókat, illetve orvostechnikai és oktatási eszközöket is vásárol a mentőszolgálat.

A mentőállomás-fejlesztések közül tizenhárom beruházás már elkészült, huszonhét hamarosan befejeződik, a fennmaradó állomások építésével pedig a tervek szerint 2015 őszére készülnek el – mondta el az MTI kérdésére Gyarmati István.

A projekt révén beszerzett 178 új mentőautó már szolgálatba állt és folyamatban van az orvostechnikai eszközök beszerzése is – tette hozzá.

A bruttó 114 millió forintból épülő tiszaadonyi állomás két új, teljesen felszerelt mentőautót, valamint egy mentőorvosi kocsit fog kapni, amelyek tíz környékbeli település összesen 6160 lakosát fogják ellátni. A korszerű épületre napkollektorokat szerelnek fel, szociális helyiségeket alakítanak ki, valamint kiépítik a mentőautók mosására és fertőtlenítésére szolgáló helyiségeket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Tiszaadony mellett Kölcsén is új mentőállomás épül, a cél ezzel az egyes beregi kistérségeket érintő “fehér foltok”, azaz a 15 percen túli kiérkezési idő eltüntetése lesz – hangsúlyozta Pápai György, az OMSZ regionális orvosigazgatója az eseményen. Megjegyezte, az új tiszaadonyi állomásra tizennégy új dolgozót vesznek majd fel, a mentőszolgálat pedig várja azok jelentkezését, akiknek szeretnének itt dolgozni.

A környező települések régóta várták ezt a beruházást, hiszen minden itt élő tudja, hogy egy riasztásnál a legközelebbi, Vásárosnaményban lévő mentőállomás is messze van – mondta Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az Észak-alföldi régióban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben két-két új mentőállomás építenek fel és többet modernizálnak, Hajdú-Biharban pedig a debreceni és a püspökladányi mentőállomás érintett a rekonstrukciós munkálatokban. Mindhárom megyében úgynevezett skill-laborokat építenek, emellett képzésék elindítását is támogatja a program.

forrás: https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/letettek-a-tiszaadonyi-mentoallomas-alapkovet-2952319/

Határozat-Erdő- és egyéb részletenként meghatározott kötelezettségek

Aranyosapáti Község Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert „Humán szolgáltatások fejlesztése Aranyosapátiban és térségében” címmel.

Felhívás adategyeztetésre hirdetményi úton - a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról

Aranyosapáti Község Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert „Humán szolgáltatások fejlesztése Aranyosapátiban és térségében” címmel.
© Copyright - Tiszaadony